PRVI RAZRED

PRVI RAZRED I  

U tekućoj školskoj, 2014/2015. godini, u našu Školu upisano je 78 prvaka. Oni su pravi heroji u osvajanju zamka koji se zove Škola.

Prvaci kreću korak po korak u osvajanje novih znanja i veština. Za njih su to džinovski koraci i predstavljaju veliki napor. Dovoljno je da Vam kažemo da čovek NIKADA VIŠE U ŽIVOTU ne nauči toliko za godinu dana koliko nauči u prvoj godini školovanja.

Predmeti koje učenici izučavaju su: srpski jezik. engleski jezik, matematika i svet oko nas; veštine – muzička kultura, likovna kultura i fizičko vaspitanje; izborni predmeti – građansko vaspitanje, verska nastava; lepo pisanje i čuvari prirode.

Prvi razred je specifičan po tome što je u prvom razredu zastupljeno opisno ocenjivanje gde se roditeljima pisanim putem objašnjava nivo postignuća učenika i usvojenog sadržaja i predlažu se mere za poboljšanje postignuća.
Da bi uspeh bio vidljiv i za učenike i njihove roditelje, važno je kako stići do cilja.
PORUKE RODITELJIMA! 

Kroz deset zapovesti lako se stigne do željenog cilja. Evo ovako:

1. detetu ne pretite školom i učiteljem;
2. o školi i školskim obavezama, kao i učiteljima i nastavnicima govorite pred detetom u pozitivnom kontekstu;
3. ako po Vašim merilima dete ne bude odmah uspešno – ne vrđajte ga, NE UPOREĐUJTE ga sa drugom decom (braćom, sestrama, drugovima), to ga vređa!
4. pohvalite svaki dobro urađen zadatak;
5. neka uči uvek na istom mestu i u približno isto vreme;
6. domaće zadatke radi samostalno (Vi pomažete po potrebi i kontrolišete);
7. na početku zajedno pakujete školsku torbu, naglas ponavljate koje predmete ima po rasporedu časova i šta mu je za te predmete potrebno poneti;
8. važno je voditi uredan i zdrav život – redovno uzimati obroke, obroci raznovrsni bogati vitaminima i mineralnim materijama potrebni za rast i razvoj mladog organizma, kao i spavanje oko 10 sati dnevno, (leći na vreme, oko 21 čas);
9. dete hrabrite i podstičite da ono što je naučilo pokaže ukućanima, rođacima i prijateljima; provodite barem 2 – 3 sata dnevno sa svojom decom, bavite se njima!
10. Imajte neiscrpno strpljenja za dete i dajte puno ljubavi svom detetu! NA KRAJU KRAJEVA ONO NEMA NIKOG BLIŽEG OD VAS I U VAS IMA BESKRAJNO MNOGO POVERENJA!


SREĆNI VAM PRVI KORACI, DRAGI PRVACI!
Vaši učitelji

1.A – profesorka, Svetlana Štajnbah,

 

 

 

1.B – profesorka, Ksenija Ujsasi,        

 

 

 

 1. C – profesorka, Milena Reljić i     

1. D- profesor, Srđan Čičovački čije odeljenje je u našoj maloj školici u Škari.

 

Objavljeno: 10.09.2014., 22:03:45

nazad

Specifičnosti škole

    Javne nabavke

    Linkovi

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Sombor
Povratak na vrh