ПРВИ РАЗРЕД

ПРВИ РАЗРЕД И  

У текућој школској, 2014/2015. години, у нашу Школу уписано је 78 првака. Они су прави хероји у освајању замка који се зове Школа.

Прваци крећу корак по корак у освајање нових знања и вештина. За њих су то џиновски кораци и представљају велики напор. Довољно је да Вам кажемо да човек НИКАДА ВИШЕ У ЖИВОТУ не научи толико за годину дана колико научи у првој години школовања.

Предмети које ученици изучавају су: српски језик. енглески језик, математика и свет око нас; вештине – музичка култура, ликовна култура и физичко васпитање; изборни предмети – грађанско васпитање, верска настава; лепо писање и чувари природе.

Први разред је специфичан по томе што је у првом разреду заступљено описно оцењивање где се родитељима писаним путем објашњава ниво постигнућа ученика и усвојеног садржаја и предлажу се мере за побољшање постигнућа.
Да би успех био видљив и за ученике и њихове родитеље, важно је како стићи до циља.
ПОРУКЕ РОДИТЕЉИМА! 

Кроз десет заповести лако се стигне до жељеног циља. Ево овако:

1. детету не претите школом и учитељем;
2. о школи и школским обавезама, као и учитељима и наставницима говорите пред дететом у позитивном контексту;
3. ако по Вашим мерилима дете не буде одмах успешно – не врђајте га, НЕ УПОРЕЂУЈТЕ га са другом децом (браћом, сестрама, друговима), то га вређа!
4. похвалите сваки добро урађен задатак;
5. нека учи увек на истом месту и у приближно исто време;
6. домаће задатке ради самостално (Ви помажете по потреби и контролишете);
7. на почетку заједно пакујете школску торбу, наглас понављате које предмете има по распореду часова и шта му је за те предмете потребно понети;
8. важно је водити уредан и здрав живот – редовно узимати оброке, оброци разноврсни богати витаминима и минералним материјама потребни за раст и развој младог организма, као и спавање око 10 сати дневно, (лећи на време, око 21 час);
9. дете храбрите и подстичите да оно што је научило покаже укућанима, рођацима и пријатељима; проводите барем 2 – 3 сата дневно са својом децом, бавите се њима!
10. Имајте неисцрпно стрпљења за дете и дајте пуно љубави свом детету! НА КРАЈУ КРАЈЕВА ОНО НЕМА НИКОГ БЛИЖЕГ ОД ВАС И У ВАС ИМА БЕСКРАЈНО МНОГО ПОВЕРЕЊА!


СРЕЋНИ ВАМ ПРВИ КОРАЦИ, ДРАГИ ПРВАЦИ!
Ваши учитељи

1.А – професорка, Светлана Штајнбах,

 

 

 

1.Б – професорка, Ксенија Ујсаси,        

 

 

 

 1. Ц – професорка, Милена Рељић и     

1. Д- професор, Срђан Чичовачки чије одељење је у нашој малој школици у Шкари.

 

Објављено: 10.09.2014., 22:03:45

назад

Специфичности школе

    Јавне набавке

    Линкови

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Основна школа "Иво Лола Рибар" Сомбор
Повратак на врх