PRVI RAZRED

PRVI RAZRED I  

U tekućoj školskoj, 2014/2015. godini, u našu Školu upisano je 78 prvaka. Oni su pravi heroji u osvajanju zamka koji se zove Škola.

Prvaci kreću korak po korak u osvajanje novih znanja i veština. Za njih su to džinovski koraci i predstavljaju veliki napor. Dovoljno je da Vam kažemo da čovek NIKADA VIŠE U ŽIVOTU ne nauči toliko za godinu dana koliko nauči u prvoj godini školovanja.
   Pročitajte ceo tekst

Radionica za đake i mame

  Naše odeljenje, 1.b, cele školske godine je uključeno u projekat o pravilnoj i zdravoj ishrani dece, kao i redovnom održavanju fizičke aktivnosti. Projekat se razvija u saradnji sa Pedagoškim fakultetom u Somboru, Medicinskim fakultetom u Novom Sadu, a nosioci projekta su profesor SANJA ŠUMONJA i učiteljica KSENIJA UJSASI u ovom odeljenju. 
       U okviru ovog projekta organizovali smo radionicu u kojoj su učestvovle mame i učenici - zajedno- u pripremanju zdrave, sočne i ukusne poslastice PUNJENE POMORANDŽE. 

Vrlo ukusna poslastica, ako želite recept, pitajte učenike 1. b, rado će vam izdiktirati.
Objavljeno: 07.02.2015., 00:02:45

Svetosavska nedelja u 1.b

Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save, učenici 1. b odeljenja učestvovali su u nekoliko aktivnosti.
DUNJA VOJNOVIĆ i MILICA POLJAK kazivale su stihove o Rastku Nemanjiću u okviru Duhovne večeri koje je organizovano u našoj školi. 
 

 

U našem odeljenju, učiteljica 1.b, KSENIJA UJSASI organizovala je svetosavsko takmičenje iz matematike pod nazivom SVETOSAVSKE MOZGALICE. Najbolje rezultate i pohvale dobili su: EMA MARIĆ koja je bila prva, drugo mesto podelilo je tri učenika: VLADIMIR HOSTIĆ, KATARINA BLAŽEV i BOJAN MANOJLOVIĆ, a treći je bio SANJIN BABOVIĆ

 

Objavljeno: 29.01.2015., 23:43:49

Muzička radionica

Učenici isturenog odeljenja u Šikari i učiteljica Kristina Kovačević bili su domačini profesorici muzičke kulture Mariti Topić koja je odrzala muzičku radionicu.
Radionica je za cilj imala da razvije muzičke sposobnosti dece mlađeg školskog uzrasta, kao i njihov socioloski i duševni razvoj. Pomoću muzičkih igara razvija se motorika, dikcija, glasovni aparat, sluh. Deca su imala priliku da vezbanjem ovladaju sviranjem na instrumentima Orfovog instrumentarija (štapići, triangl, čegrtaljke, zvončići ...) i aktivno učestvuje u stručnim osmišljenim muzičkim igrama.

Objavljeno: 19.03.2014., 22:55:13

   
Specifičnosti škole

    Javne nabavke

    Linkovi

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Sombor
Povratak na vrh