НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

Немачки језик ( нем. Deutsch) један је од језика западне групе германских језика и спада међу највеће светске језике. Немачки језик је матерњи језик око 100 милиона људи у Европи, што га чини језиком којим се служи највише говорника у Европи, без Русије, трећи је по броју оних који га уче по школама, други по броју оних који га уче у Европи, трећи у САД-у, један је од званичних језика Европске уније, други језик по заступљености на интернету. Стандардни немачки је званични језик у Немачкој, Аустрији, Лихтенштајну, један је од званичних језика у Швајцарској и Луксембургу. Као мањински језик немачки се говори у Канади, Пољској, Румунији, Бразилу, Парагвају, Тогоу, Камеруну, Намибији, Тајланду, Аустралији. Као локални званични језик користи се у регионима где се говори немачки у Белгији, Данској, Италији и Пољској.
Настава немачког језика у нашој школи намењена је ученицима у другом циклусу од петог до осмог разреда, а предавачи су наставнице Сања Стојачић и Мелита Чувардић. Настава се одвија два пута недељно, а поред редовне наставе, организују се допунска, додатна настава и секција.
Осим усвајања обавезног наставног садржаја циљ нам је да код ученика развијемо способност споразумевања на немачком језику, да их упознамо и приближимо им немачку културу, традицију и обичаје и развијемо потребу за учењем страних језика.

   
Специфичности школе

    Јавне набавке

    Линкови

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Основна школа "Иво Лола Рибар" Сомбор
Повратак на врх