ЗВУК ЊЕНИХ ПЛАВИХ ОЧИЈУ

        Наша ученица Јелена Топалов (VIII ц ) освојила је прву награду на конкурсу "Једнака права за све" у организацији синдиката "Независност". Јелена је добила већ неколико значајних награда за своја литерарна остварења. Желимо јој да тако настави и у средњој школи!

ЗВУК ЊЕНИХ ПЛАВИХ ОЧИЈУ

        Звонило је за крај часа, а ја сам истог тренутка скочио са столице и дохватио похабану школску торбу са пода. Да је био последњи час тога дана, могло се чути по чаврљању на ходницима и приметити по хитању ученика према великим вратима за излаз, уоквиреним летвицама од храстовог дрвета. Иронично је што сам употребио реч чути, јер сам баш ја тај који не може да чује сваку ситницу у мору ученика што се гурају по школским ходницима. Док бука око мене бруји, ја као да сам у неком невидљивом мехуру који пропушта само оне речи које се говоре близу мене.Ухватио сам неколико погледа сажаљења који су се одмах затим сакрили, а привукао сам пажњу девојкама поред кабинета за музичко. Живо су причале, млатарајући рукама, све до тренутка мога проласка. Тада су ућутале и испратиле ме сажаљивим погледом тужних лица, све до краја ходника, не изговарајући више ни једну реч. Осетио сам руку на рамену, затим још једну, па сам се окренуо и угледао насмејана лица мојих другова. Изнад десне ушне шкољке наместио сам слушни апарат који се био малчице померио, а затим сам наставио напред, пробијајући се кроз гужву према слободи.
   Прочитајте цео текст

Објављено: 16.05.2014., 00:33:34

Презентација уџбеника

У нашој школи одржана презентација  Klett- ових уџбеника за српски језик и историју.

Објављено: 22.02.2014., 00:12:49

Дан и Ноћ

        Некада давно,иза седам мора,седам гора и планина,у далекој шуми,живела су два народа.Сваки народ је развио своју културу.Поштовали су биљке,животиње и земљу.Живели су у маленим кућицама дуж река.Сваки народ имао је своју реку.Ова два народа нису живели заједно.Постојала је велика разлика међу њима.Сваки народ имао је своју веру.
        Народ који је живео уз реку поред шуме био је познат под именом Сунаци.Сунаци су изабрали ту реку због мало дрвећа и велике површине неба.Они су обожавали Сунце.Свако јутро,пред свитање,Сунаци су певали и захваљивали Сунцу на светлости и топлоти.Звали су то "рађање Сунца".Цео дан проводили су у песми и игри.Ипак,најгори део је био када је Сунце морало да зађе.Сунцаи су сматрали да се оно гуши и одлази,тражећи нови народ који ће се боље бринути о њему и више га волети.А,за то је била крива она друга бела лопта,Месец.Сунаци су мрзели Месец.
   Прочитајте цео текст

Објављено: 12.02.2014., 11:49:03

   
Специфичности школе

    Јавне набавке

    Линкови

Ukupan broj poseta:


1962-2010 ® Основна школа "Иво Лола Рибар" Сомбор
Повратак на врх