Znanje, radost i drugarstvo – Lolino bogatstvo

Obaveštenje

Poštovane kolege i koleginice,

U skladu sa specifičnostima organizovanja onlajn nastave u vreme pandemije virusom i uzimajući u obzir praćenje ponašanja učenika, molimo Vas da nastavnici i stručni saradnici posebnu pažnju obrate na moguće neprimereno ponašanje učenika na platformama za učenje (različiti oblici digitalnog nasilja, neprimereni komentari i dr.).

Škola je u obavezi da obavesti roditelje učenika da obrate pažnju na sadržaje koje učenici postavljaju tokom procesa onlajn učenja, te da ih informiše da će neprimereno ponašanje učenika uticati na ocenu iz vladanja na kraju školske godine.

Potrebno je da nastavnici i stručni saradnici podsete učenike na pravila ponašanja na onlajn platformama za učenje, beleže neprimerena ponašanja, informišu roditelje i uklanjaju neprimereni sadržaj sa platformi koje koriste u svom radu.

Ukoliko škola ima saznanja o digitalnom nasilju između učenika koje se nastavlja i pored informisanja roditelja i/ili predstavlja poseban rizik po učenika/ke izložene nasilju potrebno je da podnese prijavu nadležnom Ministarstvu unutrašnjih poslova i o tome izvesti nadležnu Školsku upravu.

Zahvaljujemo se na saradnji,

 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Objavljeno: 26.03.2020., 10:03:08
nazad