HAJDE DA SE DRUŽIMO SA KONJIMA!

28.10.2019.

„ČUVARI IGRE - program psihosocijalne podrške deci kroz grupne aktivnosti sa konjima“ (2019.godina)

I ove godine su učenici naše škole učestvovali u programu „Čuvari igre“, koji izvodi UG GRIVA (udruženje za razvoj i unapređenje terapijskog, razvojnog i rekreativnog jahanja).

Učenici i njihovi roditelji su bili gosti GRIVE u okviru programa koji se realizuje kao vid psihosocijalne podrške deci osnovnoškolskog uzrasta koja nastavu pohađaju po prilagođenom programu. Deci iz škole su domaćini bili veliki i mali članovi GRIVE, koji su im otvorili vrata i uveli ih u tajanstveni i druželjubivi svet konja. Sa svojim četvoronogim drugarima goste su upoznali Vuk i Tijana, kao već dobri poznavaoci konja. Tijana je svoje nastavnike naučila poneku reč konjskog jezika i poučila ih da nije jedini način komunikacije govor kakav poznajemo. Zavirili su u svet konja, videli gde žive, šta vole, učili kako se konji druže, hranili ih, mazili i na kraju jahali. A Bucko, Malina, Mili i Elena su deci pokazali da su radoznali, miroljubivi, veseli, da imaju svoje omiljene igre, igračke, slatkiše ...

Roditelji prisutne dece su proveli prijatno prepodne u opuštenoj atmosferi, uživajući u tome kako deca prevazilaze svoje strahove i razvijaju veštine, za koje su mislili da su im nedostupne. Uz odrasle članove GRIVE i nastavnike, deca i njihovi roditelji su imali priliku da se međusobno upoznaju na jedan od drugačijih načina, i uče jedni od drugih.