Znanje, radost i drugarstvo – Lolino bogatstvo

LUTKARSTVO

REČ DVE O LUTKARSTVU
Lutkarstvo je sinteza više umetnosti .
Ono u sebi objedinjuje literarni, scenski , dramski, plesni, likovni i muzički izraz.
Iz tog razloga lutkarstvo nudi bezbrojne mogućnosti maštovitog i kreativnog izražavanja kako za decu tako i za odrasle.
Jože Pengov: "Lutkarstvo je apsolutno pozorište".    Pročitajte ceo tekst

"VRAPČIĆ"

U pripremi nova lutkarska predstava "Vrapčić", po motivima priče Maksima Gorkog.

Objavljeno: 03.02.2017., 14:40:56

PRVO MESTO NA REPUBLIČKOJ SMOTRI LUTKARSTVA

Učenici naše škole, članovi lutkarske sekcije su na Republičkoj smotri lutkarstva osnovnih škola održanoj u Novom Sadu predstavom "Roditeljstvo" osvojili srce publike, ali i žirija koji je našu predstavu proglasio najboljom predstavom mlađeg školskog uzrasta.
 
OD SVEG SRCA ČESTITAMO NAŠIM ĐACIMA!!!

Objavljeno: 07.06.2016., 00:10:50

"LUTKA JE DOBAR DRUG"

OŠ „Ivo Lola Ribar“ biće domaćin regionalne smotre 21. festivala lutkarstva osnovnih škola u petak 27.2.2015 . Po treći put u našoj školi predstaviće nam se najbolja lutkarska ostvarenja i to: iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Stanišića dolazi predstava „Čarobna metla“, OŠ „Nikola Vukićević“ iz Sombora predstaviće se predstavom „Tvoja čarapa zvuči poznato“, OŠ „Bora Stannković“ iz Karavukova dolazi sa predstavom „Nadimci, šta sa njima?“; OŠ „Prva vojvođanska brigada“ iz Novog Sada, predstavom „Sve je moje“. Škola domaćin predstaviće se predstavom „Ježeva kućica“.  Smotru podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Udruženje vojvođanskih učitelja. Veliko nam je zadovoljstvo što smo domaćini ovakve smotre i što će naši učenici imati priliku da pogledaju lutkarska dramska ostvarenja.

Objavljeno: 24.02.2015., 22:43:32

PROSLAVA ROĐENDANA

OŠ „Ivo Lola Ribar“ proslavila je 52. rođendan u subotu, 20. decembra. „Ništa tako moćno, tako snažno ne otkriva čovekovu narav – kao smeh“, bio je moto ovogodišnje proslave kojom se obeležilo i 150 godina od rođenja našeg velikog komediografa, Branislava Nušića. NJegovu nezaboravnu „Gospođu ministarku“ u savremenoj verziji maestralno su odglumili učenici dramske sekcije. U 70 minuta razigrane dramske igre petnaestoro učenika viših razreda predstavili su nezaboravne likove Živke, Vase, Savke, Čede, Dare, Ninkovića, ne ostavljajući nikog u svečanoj sali ravnodušnog. Pored učenika, roditelja i penzionera svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnicii lokalne samouprave, SUBNOR-a, Saveza rezervnih vojnih starešina, i članovi Školskog odbora. Da smeh nikad ne izlazi iz mode i da se ljudski karakteri ne menjaju, uverili smo se gledajući predstavu.
Pored dramske sekcije, svečanost je uveličao i školski hor kao i učenici – nagrađeni na likovnom i literarnom konkursu, Filip Josić, Dragan Krga, kao i najbolji sportisti, matematičari, fizičari ( ekipa fudbalera i fudbalerki, Bojan Arnaut, Miloš Zagorac ). Nagrađeni su i nastavnici Tanja Ogrizović – za afirmaciju lutkarske i dramske sekcijei Sanja Balać – za popularizaciju prirodnih nauka.
Sve prisutne goste, penzionere, roditelje, učenike i kolege pozdravio je direktor škole Zoran Borak podsećajući na uspehe naših učenika na takmičenjima, kao i na investicione i razvojne projekte po kojima je škola prepoznatljiva u gradu i okrugu.

Objavljeno: 23.12.2014., 00:47:55

20. Festival LUTKARSTVA OSNOVNIH ŠKOLA - FLUOŠ

- Dana 23. februara 2014. u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" održana je regionalna / okružna smotra lutkarskih predstava osnovnih škola. 

- Izvedene su četiri luktarske predstave:
    1. "Nagrada", LG "Zmajko" - osnovna škola "Bora Stanković", Karavukovo
    2. "Bajka o učenju", LG "Re-art" - osnovna škola "Nikola Vukićević", Sombor
    3. "Slovograd", LG "Lolina lutkomanija" - osnovna škola "Ivo Lola Ribar", Sombor
    4. "Orfej i Euridika", LG "lutkicama" - osnovna škola "Bora Stanković", Karavukovo
-Program je trajao od 10.00 do 13.00 časova.
-U pauzi između predstava publika je mogla da čuje mnogo zanimljivih informacija vezanih za lutkarstvo od voditeljke programa Vere Stojšić-Gašparovski. Najmlađi posetioci su imali priliku da se upoznaju sa različitim vrstama lutaka koje se koriste u predstavama.

Objavljeno: 19.03.2014., 22:34:42